Dit is de site voor mobiele
telefoons van Kunstzyde.


Op deze demo-site is te zien wat er mogelijk is met een website voor mobiele telefoons.
 
Wilt u meer weten over Anton Staartjes en Studio Kunstzyde? Bekijk deze website op een tablet, laptop of desktop-computer.
 

Kunstzyde ontwerpt en bouwt websites voor desktop-computers, tablets en mobiele telefoons

Beeld.
Een mobiele telefoon heeft een kleiner scherm dan een desktopcomputer of een tablet. Afbeeldingen komen daarom minder goed tot hun recht. Ook kunnen (grote) afbeeldingen het ‘laden’ van de site vertragen. Dit betekent niet dat er geen afbeeldingen te zien zijn.

Op de homepage van de Kunstzyde Mobiele Telefoonsite is een automatisch spelende slideshow te zien. De images-pagina is voorzien van een serie afbeeldingen die met ‘swipe’ (veeg met de vinger over het scherm) te bedienen is. Dit zijn handige tools om op een mobiele telefoon snel iets van een documentatie of lopend project te laten zien.

Als afbeeldingen een belangrijk onderdeel van de productie of dienstverlening zijn, is het zinnig om de aanbeveling te doen om (een versie van) de site op een tablet of desktop computer te bekijken.

Navigatie.
Een website staat of valt bij een goede en heldere navigatie. Op een mobiel telefoon moet een navigatie menu duidelijk en overzichtelijk zijn met knoppen die groot genoeg zijn om ze met de vingers te bedienen. Vaak neemt zo’n menu - inclusief submenu’s - een belangrijk deel van het scherm in beslag.

Een goede praktijk is om het menu pas te laten verschijnen als het nodig is: een gebruiker kan na het bekijken van de pagina het menu oproepen door op ‘navigatie’ te klikken/touchen. Dan verschijnt het menu. De sub-menu’s blijven ‘hangen’ om het kiezen te vergemakkelijken.

Informatie.
De website voor een mobiele telefoon kan in veel gevallen volstaan met essentiële informatie zoals een uiteenzetting over te leveren producten en diensten, contactgegevens met adres, telefoon en email en kaartje van het vestigingsadres.

Het kaartje is voorzien van een routebeschrijving vanaf het punt waar de telefoon zich bevindt tot aan het gekozen adres (op deze website het Rijksmuseum te Amsterdam).

Voorbeelden van deze functionaliteiten - en meer - zijn op deze demowebsite te vinden.