menu:

CMS

De afkorting staat voor Content Management Systeem, een systeem dat ervoor kan zorgen dat een eigenaar een pagina op de website zelf bij kan houden. In zijn simpelste vorm is een CMS een soort tekstverwerker waarmee teksten direct op een pagina van een website zijn te zetten. Denk maar aan een nieuws- of actueelpagina. De tekst (content) op de pagina is naar eigen in zicht aan te vullen of te wijzigen.

De in het CMS ingebouwde tekstverwerker is een WYSIWYG (“What You See Is what You Get”) toepassing. Dat wil zeggen dat de aangebrachte stijl elementen, bijvoorbeeld vet of cursief, precies zo op de website verschijnen. Ook is het mogelijk om links naar andere website aan de pagina’s toe te voegen.

Een CMS kan natuurlijk ook afbeeldingen aan een pagina toevoegen. Naast een ‘simpel’ CMS zijn er ook geavanceerdere (maar zeker niet ingewikkelde) mogelijkheden zoals een zelf bij te houden image-gallery.

De door Kunstzyde ontwikkelde CMS’s zijn in principe aanvullend op de vaste content van een (door Kunstzyde gebouwde) website. Dat betekent dat de CMS content op de daartoe bestemde plek wordt toegevoegd zodat de constructie van de pagina of site ongewijzigd blijft. Er kan dus niets misgaan!

webdesign responsive beeld bijhouden onderhoud vinden afspraak

Als deze website met een smartphone wordt bekeken verschijnt de 'phone-site' van Kunstzyde. Hier zijn verschillende demo's te zien waaronder diverse slideshows en een demo routebeschrijving. Deze demo geeft de wandelroute aan vanaf de locatie waar de smartphone zich bevindt tot aan het Rijksmuseum. Een bezoekje waard!

Ga naar de 'Phone site' van Kunstzyde