menu:

Responsive

Websites die zich kunnen aanpassen aan het gebruikte formaat beeldscherm worden 'responsive' genoemd. Zo kan een tablet een optimaal beeld van een website laten zien. Dat is nodig want de tablet neemt de traditionele rol van de desktopcomputer blijvend over. Dit is de conclusie van het bekende onderzoeksbureau Gartner.

De verschuiving naar mobiele apparaten op de computermarkt verloopt een stuk sneller dan de onderzoekers van Gartner een jaar geleden nog dachten. Het ziet er naar uit dat in 2019 verreweg de meeste websites met een tablet bekeken worden. Belangrijker nog dan de cijfers is de signalering van Gartner dat het niet om een conjunctuurtrend gaat maar om een structurele 'evolutie'.

Het kleine beeldscherm van een smartphone doet vaak geen recht aan het werk van beeldend kunstenaars en fotografen. Het is aan de eigenaar van een website wat wel en wat niet op een smartphone te zien is.

Dat betekent niet dat er niets op een smartphone te zien hoeft te zijn. Met informatie in de vorm van teksten en kleine afbeeldingen die ook zonder snelle wifi goed en makkelijk laden kan er heel wat te zien zijn.

Kunstzyde kan een speciale ‘phonesite’ maken: een deel van de website die alleen op een smartphone te zien is. Bijvoorbeeld een korte slideshow met afbeeldingen uit het portfolio. Hiernaast natuurijk de oproep om de complete website op een tablet of desktopcomputer te bekijken.
Zo'n 'phonesite' is als 'app' te configureren: handig om als 'elevator pitch' een kort portfolio of lopend project te laten zien.

Als deze website met een smartphone wordt bekeken verschijnt de 'phone-site' van Kunstzyde. Hier zijn verschillende demo's te zien waaronder diverse slideshows en een demo routebeschrijving. De demo geeft de wandelroute aan vanaf de locatie waar de smartphone zich bevindt tot aan het Rijksmuseum. Een bezoekje waard!

webdesign responsive beeld bijhouden onderhoud vinden afspraak

Als deze website met een smartphone wordt bekeken verschijnt de 'phone-site' van Kunstzyde. Hier zijn verschillende demo's te zien waaronder diverse slideshows en een demo routebeschrijving. Deze demo geeft de wandelroute aan vanaf de locatie waar de smartphone zich bevindt tot aan het Rijksmuseum. Een bezoekje waard!

Ga naar de 'Phone site' van Kunstzyde